Sari la conținut
Prima pagină » 3 tipuri de amenajări minunate pentru camera de zi

3 tipuri de amenajări minunate pentru camera de zi

În timp ce bucătăria și baia sunt cele mai circulate încăperi din întreaga casa, camera de zi tinde să fie cea mai plăcută și senină. Este locul de relaxare al întregii familii și este și locul unde se adună toți cei dragi.

Cu toții ne dorim să beneficiem de o cameră de zi cât mai confortabilă și cât mai compatibilă cu nevoile noastre, pentru a ne relaxa pe deplin după o zi lungă de muncă. Fie că preferați amenajările clasice, fie că apreciați stilul rustic, sunt foarte multe tipuri de amenajări potrivite pentru camera de zi.

Cameră de zi tradițională cu un fotoliu extensibil

Contrar convingerilor populare, camera de zi tradițională poate să fie și confortabilă. Nu este nimic mai tradițional decât o cameră de zi în care predomină lemnul de esență tare și, eventual, un șemineu din cărămidă. Pentru confort sporit, aveți nevoie de un fotoliu extensibil care să fuzioneze plăcut cu restul pieselor de mobilier. Dintotdeauna, camerele de zi tradiționale au fost proiectate cu pardoseli din lemn de esență tare, șeminee impunătoare, rafturi din lemn și câteva tablouri. Desigur, propria galerie de artă cu fotografii de familie sau fotografii personale este binevenită. Camerele de zi tradiționale sunt în general foarte spațioase și găzduiesc cu lejeritate draperii lungi care oferă impresia unui tavan înalt, canapea de dimensiuni mari și cel puțin două fotolii.

Cameră de zi rustică cu un fotoliu balansoar

Camera de zi amenajată în stil rustic tinde să prezinte un amestec de modele tradiționale și rustice, care se împletesc perfect. Podelele din lemn de esență tare, piesele de mobilier întunecate, un fotoliu balansoar și un șemineu autentic care funcționează pe bază de lemne sunt de nelipsit dintr-o cameră de zi rustică. O astfel de amenajare este cu atât mai indicată dacă locuiți într-o zonă înconjurată de natură. Ferestrele mari sunt cele mai potrivite într-o cameră de zi rustică, mai ales dacă priveliștile sunt minunate. Grinzile din lemn sunt o altă caracteristică a camerelor rustice, așa cum este și un întreg perete din cărămidă.

Cameră de zi eclectică cu fotolii îndrăznețe

Camera de zi eclectică face trecerea ușoară de la stilul rustic la cel contemporan, fiind ajutată, în mare măsură, de elemente curajoase și pline de personalitate. Pentru a vă amenaja camera de zi în stil eclectic, gândiți-vă la piese de artă inedite, la un șemineu modern, la fotolii cu tapițerie îndrăzneață și, eventual, cu unele accente metalice. Pardoselile din lemn de esență tare și o colecție personală de obiecte, cum ar fi piese tribale, postere sau pietre prețioase, pot fi fundația unei camere de zi eclectice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *