Sari la conținut
Prima pagină » Articole » De ce sa alegi sigurante automate pentru casa ta

De ce sa alegi sigurante automate pentru casa ta

Indiferent de cat de bine construita este o casa, fara sigurantele potrivite la instalatia electrica, riscul de incendii, electrocutare sau scurtcircuit este unul crescut. Nu poti deci sa le treci cu vederea sau sa faci o alegere nedocumentata. Partea avantajoasa este ca gasesti toate informatiile de care ai nevoie in acest sens in mediul online sau direct in magazinele de profil, deci nu ai nici o scuza daca nu faci asta.

Daca a sosit momentul sa faci o inlocuire in tabloul electric, schimbam sigurantele fuzibile sau modelul vechi cu altele noi, e cazul sa afli mai multe despre aceste elemente. Vorbim pana la urma despre o investitie pe care o realizezi, deci cel mai bine este ca toate sa lucreze in folosul tau.

Fiind mecanisme de mare importanta in orice locuinta, sigurantele automate trebuie alese deci in cunostinta de cauza. Sunt cele care fac apartamentele si casele de orice fel practicabile, facand posibila utilizarea in siguranta a energiei electrice. Optand pentru sigurantele potrivite, vei elimina cu succes orice risc ce ar putea aparea din cauza unor defectiuni sau probleme de cablare chiar. Este important atat timpul lor, cat si o dimensionare corespunzatoare, in functie de instalatia ta. Totul este despre protectia pe care pot sa o ofere casei tale in caz de suprasarcina sau scurtcircuit.

Sigurantele automate, un pas spre siguranta casei tale

Asigura-te deci ca alegi sigurante automate potrivite pentru tabloul electric din dotarea locuintei tale. Automatizarea vine la pachet cu o protectie sporita. Aceste elemente indeplinesc un rol esential si anume de a intrerupe curentul electric in cazul in care valoarea data a curentului este mai mare intr-un timp dat. In cazul lor nu mai este vorba despre topire, deci nu va fi necesara inlocuirea. Simpla actionare a lor este suficienta pentru a reporni circuitul electric.

Daca ai pornit in cautarea lor, sigur ai aflat deja ca acestea sunt de mai multe tipuri, deci cu intrebuintari multiple. Nu poti alege orice si oricum, motiv pentru care e mai bine sa ceri parearea unui cunoscator sau specialist atunci cand mergi la cumparaturi. Ai de ales intre sigurante automate monopolare, bipolare simple sau cu protectie diferentiale, tripolare, tetrapolare sau tetrapolare cu protectie diferentiala, respectiv sigurante faza – nul.

Chiar daca la baza ele indeplinesc acelasi rol de protectie, e bine sa stii sa faci diferenta intre toate acestea sau, cel putin, sa stii de care tip ai nevoie pentru a beneficia de o utilizare sigura a instalatiei electrice din locuinta ta. Este cea mai buna modalitate de a elimina orice risc de socuri electrice, de scurtcircuit, supraincarcare sau incendii.

Cat despre achizitia lor, este ideal sa te orientezi in cadrul unor magazine de profil. Asa stii ca beneficiezi de oferte corecte si de optiuni variate, in functie de nevoile tale. Daca te afli in lipsa de inspiratie, un e-shop recomandat in acest sens este site-ul diversmarket.ro, unde beneficiezi de preturi accesibile si modele variate.