Sari la conținut
Prima pagină » Articole » Vezi ce este asigurarea RCA in vederea inmatricularii si cum se poate incheia ieftin

Vezi ce este asigurarea RCA in vederea inmatricularii si cum se poate incheia ieftin

Vezi ce este asigurarea RCA in vederea inmatricularii si cum se poate incheia ieftin

Asigurarea RCA in vederea inmatricularii este un document care este solicitat de catre serviciul D.R.P.C.I.V. atunci cand se solicita transcrierea dreptului de proprietate sau inmatricularea unui vehicul in Romania.

Oricine doreste sa inmatriculeze un vehicul in Romania, trebuie sa stie ca are nevoie de o asigurare RCA pe numele noului proprietar (persoana care dobandeste vehiculul din contractul de vanzare-cumparare), iar aceasta asigurare este cunoscuta ca si asigurare RCA in vederea inmatricularii.

Din punct de vedere al conditiilor de asigurare nu exista diferente intre asigurarea RCA a unui autoturism inmatriculat deja si o asigurare RCA in vederea inmatricularii.

Pentru a incheia o asigurare ieftina in vederea inmatricularii, va fi nevoie sa aveti, pe langa actele masinii si ale noului proprietar si documentul prin care se face transferul dreptului de proprietate (contractul de vanzare-cumparare sau factura fiscala) stampilat de organul financiar.

Concret, pentru incheierea asigurarii RCA in vederea inmatricularii, va trebui sa aveti la indemana urmatoarele documente:

  • fisa de inmatriculare sau contractul de vanzare-cumparare stampilate de catre organul fiscal;
  • certificatul de inmatriculare vechi sau cartea de identitate a masinii;
  • cartea de identitate a persoanei pe numele careia se va transcrie/inmatricula masina.

Aceasta asigurare se va putea incheia pe orice perioada multiplu de 1 luna, pana la maxim 12 luni si va fi valabila doar pe teritoriul Romaniei.

Pentru finalizarea procesului de inmatriculare a vehiculului, dupa ce se asigura ca are toate documentele necesare, solicitantul va putea depune dosarul in vederea inmatricularii la serviciul D.R.P.C.I.V. din judetul de domiciliu, dosar care va contine obligatoriu si asigurarea RCA in vederea inmatricularii, incheiata pe numele persoanei care va inmatricula autovehiculul.

Pentru vehiculele inmatriculate in afara tarii noastre, pentru care nu a fost demarat procesul de inmatriculare, nu se va putea incheia o polita de asigurare RCA in Romania.