Sari la conținut
Prima pagină » Care este cel mai bun Windows?

Care este cel mai bun Windows?

Pare o întrebare stupidă, dar mulți oameni obișnuiți care își cumpără un calculator sau laptop nou, fără sistem de operare întrebă în stânga și în dreapta ce Windows să-i pună.

Hai să o luăm pas cu pas și să lămurim, pe înțelesul tuturor care e treaba cu Windows-ul pentru ca fiecare să decidă în cunoștință de cauză.

Ce este Windows-ul?

Acum Windows este un sistem de operare, deși la data apariției, în noiembrie 1985, nu era decât un pachet de programe menit să ajute utilizatorii obișnuiți să se descurce cu sistemul de operare destul de greoi și primitiv MS-DOS. Prima versiune de Windows care putea fi asimilată cu un sistem de operare a fost Windows 3.0, deși nu făcea altceva decât să fie o interfață grafică a sistemului de operare MS-DOS

Ce este un Sistem de Operare?

Trebuie să știți că orice dispozitiv de calcul, fie el telefon smart, PC, laptop, tabletă sau orice altceva, este compus din două mari părți:

  • hardware: adică componentele fizice
  • software: acea colecție de programe care-l fac util, chiar dacă această componentă nu poate fi palpată

Dacă ar fi să facem o paralelă între om și calculator, am putea spune că hardware-ul reprezintă trupul, iar software-ul reprezintă sufletul, adică acea componentă care dă viață trupului.

Cele mai cunoscute sisteme de operare din zilele noastre sunt: Android, Windows, iOS, Linux, unix, dar în realitate sunt mult mai multe sisteme de operare și fiecare dintre ele au mai multe versiuni și variante.

Care este cea mai bună versiune de Windows?

Vom vorbi în continuare doar despre sistemele de operare Microsoft pentru dispozitive desktop: PC-uri și Laptpuri, deoarece pentru dispozitive mobile nu aș recomanda Windows, pentru că nu a excelat în această direcție, deși are versiuni Windows Mobile.

De-a lungul timpului, Microsoft a adus îmbunătățiri sistemului de operare în mod periodic, așa cu se întâmplă cu mai toate produsele software, deoarece aceste trebuie să țină pasul cu noile tehnologii.

Timpul a decis că unele versiuni de Windows au avut un succes mai mare la public, cum ar fi Windows 95, XP, 7 sau 10, altele au fost privite cu reticență deoarece nu au oferit o experiență plăcută în utilizare:2000, Vista, Millennium (Widows Me), 8, 8.1.

Cea mai recentă versiune de Windows este este 11, chiar dacă în momentul lansării Win 10 Microsoft susține sus și tare că aceasta ar fi ultima versiune de Windows și că ea va fi în continuu îmbunătățită fără a se mai trece la dezvoltarea unei versiuni noi.

Întotdeauna cea mai bună versiune de sistem de operare va fi acea cea mai recentă care poate funcționa pe un dispozitiv.

În cazul Windows, pentru calculatoarele mai vechi, care nu suporta Windows 11, recomand cu căldură folosirea în continuare a versiunii Windows 10

Un comentariu la „Care este cel mai bun Windows?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *