Sari la conținut
Prima pagină » Cartele SIM PrePay cu Buletinul

Cartele SIM PrePay cu Buletinul

Recentele atacuri teroriste dau apă la moară celor care susțin că ar fi utilă o legislație care să restricționeze vânzarea cartelelor SIM PrePay „la liber”, se vehiculează deja introducerea obligativității de a prezenta Buletinul la achiziționarea unui astfel de produs.

O astfel de lege îmi pare de-a dreptul inutilă, deoarece se vor găsi oricând persoane care se vor oferi să prezinte un act de identitate în locul celui care va utiliza cu adevărat cartela, iar atunci când va fi întrebat cui i-a înstrăinat respectivul SIM va răspunde senin că l-a pierdut sau că i-a fost furat, eventual cu tot cu telefon. Mai există și posibilitatea ca cel care cumpără cu bună credință un astfel de SIM, să-l piardă pur și simplu, pe bune …

Dacă tot se dorește cu atâta ardoare ca fiecare posesor de SIM să fie prezent într-o bază de date cu tot cu datele sale personale, poate că ar trebui introdusă obligativitatea unui contract între furnizorul de servicii de comunicații și utilizator, chiar dacă acele servicii vor fi plătite în avans respectându-se actualele condiții comerciale.

Ce se va întâmpla cu SIM-urile active la intrarea în vigoare a noilor restricții? Se vor notifica utilizatorii pentru a se prezenta cu un act de identitate undeva pentru a fi luați în evidență? Eu unul aș renunța în această eventualitate la SIM-ul PrePay, cu toate că am numărul de mult timp și sunt și în evidențele operatorului deoarece am rămas fără respectivul SIM la un moment dat și am fost nevoit să solicit un altul, plătind taxa aferentă, pentru a-mi păstra numărul.

Va rezolva cu ceva problema identificată de serviciile secrete în ceea ce privește identificarea apelanților?
Nici pe departe, atât timp cât există Skype sau alte servicii de tip VoIP și internet la liber …

Concluzia:
Unii vor să ne complicăm viețile și vor reuși acest lucru pentru că au puterea să o facă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *