Sari la conținut
Prima pagină » Cât de bun este robinetul Delimano?

Cât de bun este robinetul Delimano?

Am văzut cu toții reclama cu robinetul minune, care se montează în 5 minute și dă apă caldă în câteva secunde, fiind în același timp și foarte economic.

Cât este adevăr și cât este minciună în reclame despre acest produs?

Am reușit să montez un robinet Delimano în 3 minute și câteva secunde (fără a lua în calcul demontarea bateriei vechi și nici modificările aduse instalațiilor de apă și electrice).

Apă fierbinte dă în aproximativ 15 – 20s de la montare, doar dacă este la a doua liniuță cu roșu, dacă îl dai pe apă caldă la debit maxim nu va reuși să încălzească apa la mai mult de 30°C, în cazul în care aceasta ajunge la robinet la temperatura de 12°C

Consumul de energie electrică este destul de consistent, robinetul încercat avea o putere de 3,3kWh, adică m-ar costa cel puțin 2 lei pentru fiecare oră în care ledul roșu îmi arată că acesta încălzește.

În cazul în care nu îl veți folosi pentru a încălzi apa mai mult de 40 minute pe zi, acest robinet se dovedește a fi mai rentabil în comparație cu un Boiler electric Ariston de 30 L, care trage din rețea doar 1,8kW pe oră și încălzește 30 l de apă de la 12°C la 65°C în mai puțin de 30 minute.

Concluzii

Acest robinet instant pentru încălzirea apei este util în anumite situații: nu aveți spațiu suficient pentru a monta un boiler electric, nu folosiți apa caldă mai mult de 30 minute pe zi și nu vă trebuie un debit de apă caldă mai mare de 4 – 5 litri pe oră.

În cazul în care doriți mai multă apă caldă și aveți suficient spațiu pentru a monta un boiler de cel puțin 15 l, vă recomand să optați pentru varianta cu boiler electric.

Montarea robinetului Delimano poate părea foarte ușoară, dar trebuie să țineți cont de niște aspecte:

  • vă trebuie o priză electrică la cel mult 80 cm de robinet conectată singură direct la tabloul principal la o siguranță de 16A prin conductori de cupru cu ∅2,5mm
  • aveți nevoie de o împământare făcută ca la carte
  • veți mai avea nevoie de un racord flexibil care să aibă la partea ce se va conecta cu robinetul filet interior de ∅1/2″ iar la celălalt capăt ceea ce vă convine mai bine pentru conectarea la instalația de apă rece

În ceea ce privește calitatea produsului nu am nimic de obiectat, la prețul de 160 lei merită a fi cumpărat chiar și pentru a fi folosit pe post de baterie (fără a fi conectat la rețeaua electrică), mai ales când nu se întrevede conectarea la apă caldă. Avantajul său în această ultimă situație este că nu mai vă confruntați cu situația neplăcută de a vă curge apa rece prin locul în care ar trebui să intre cea caldă în timp ce veți avea o baterie cu un aspect destul de modern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *