Sari la conținut
Prima pagină » De la Catena riști să cumperi medicamente expirate

De la Catena riști să cumperi medicamente expirate

Am fost ieri la o farmacie Catena pentru a cumpăra niște chestii pentru tuse: Bromhexin și Plantusin.
Las la o parte faptul că farmacista se comportă ca o vânzătoare de tarabă recomandând doar produsele de care dorește să scape și solicitând 30 lei pentru niște produse care costă 29.30 lei, partea cea mai nasoală vine atunci când verific termenele de valabilitate:

Plantusin sirop: 11/2016 – cam pe muchie de cuțit, mai ales pentru că-l luasem doar pentru a fi sigur că am în casă și că nu rămân fără.

Bromhexin 12mg Laropharma – niște fracții vârâte într-un plic, una cu data 16 03 ****, iar cealaltă cu data ** ** 2018. Având în vedere faptul că nu am solicitat fracții, că nu proveneau din același blister și că siropul era la fel de bătrân ca Stela și Arșinel (nu expirase, dar era pe aproape), mi-a apărut în cap îndoiala cu privire la termenul de valabilitate real al bucății de blister cu data 16 03 ****. Parcă achiziționasem produse de la o mezelăreasă cu experiență, care știe să jongleze cu termenele de valabilitate.

M-am întors la respectiva farmacie Catena, pentru a solicita returnarea produselor. Am fost întâmpinat cu refuz, pe motiv că desfăcusem cutia de carton în care era ambalată sticluța cu sirop (sticluța era intactă, sigilată) și că nu-l mai poate repune în vânzare.

Prin urmare am făcut o sesizare către ANPC cu toate că am îndoieli în ceea ce privește corectitudinea celor de la ANPC, dar merită încercat, poate s-a schimbat între timp câte ceva și pe acolo.

Am fost apoi la o altă farmacie, de unde am achiziționat 20 comprimate de Bromhexin Atb cu 5.50 lei, în cutie cu prospect și termen de valabilitate clar menționat.

Verificați termenele de valabilitate ale produselor cumpărate din farmacii? Ați avut experiențe similare cu acest lanț de farmacii sau cu altele?

Un cititor

medicamente-catena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *