Sari la conținut
Prima pagină » Ce tip de mașină de tuns gazon mi se potrivește?

Ce tip de mașină de tuns gazon mi se potrivește?

masina-tuns-gazon-rosieAfla cum sa alegi masina de tuns gazon potrivita pentru curtea ta, in functie de tipul de alimentare.

Primavara s-a instalat cu repeziciune si incet intram in anotimpul calduros. Vegetatia a inceput sa creasca, iar gazonul incepe sa devina principala atractie a curtii. Dar pentru ca gazonul sa devina o atractie frumoasa a curtii noastre, trebuie de asemenea sa ii acordam atentia necesara si sa il ingrijim pe masura. Astfel, tunderea ierbii va incepe sa fie una din activitatile saptamanale si trebuie sa cautam sa ne usuram cat mai mult posibil munca, alegand o masina de tuns iarba eficienta.

Cum alegem masina de tuns gazon in functie de tipul acesteia?

Exista 3 tipuri de masini de tuns iara: pe benzina, electrice si pe acumulator. Fiecare se potriveste in anumite circumstante, dupa cum urmeaza:

Daca avem o suprafata mica de gazon, pana in 150mp si cu multe obstacole, masina de tuns iarba pe acumulator poate fi ideala. Deoarece aceasta nu necesita cablu, nu face multa galagie si ne asigura o manevrabilitate ridicata, fiind si mica in dimensiuni.

Daca avem o suprafata de pana in 300-400mp cu putine obstacole, putem opta pentru o masina electrica de tuns gazon. Marele dezavantaj al acesteia il reprezinta cablul care trebuie sa il purtam dupa noi. Dar daca nu avem multe obstacole, tunsul ierbii va decurge destul de usor. Principalul avantaj al masinii electrice de tuns iarba il reprezinta pretul mic de achizitie si faptul ca nu prea necesita intretinere.

Daca suprafata de gazon pe care dorim sa o tundem are peste 400mp si destul de multe obstacole, atunci cel mai bine ar fi sa optam pentru o masina de tuns iarba pe benzina. Tunderea cu o astfel de masina decurge mult mai repede fiindca nu trebuie sa caram nici un cablu dupa noi si are si o latime de lucru mai mare fata de cele electrice sau pe acumulator.

Pentru mai multe informatii despre cele mai bune masini de tuns gazon accesati 2Pareri.ro, unde gasiti recomandari detaliate despre o serie de produse ce tin de Casa si Gradina, cat si pareri despre multe alte gadget-uri folosite in viata de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *