Sari la conținut
Prima pagină » Cel mai bun moment pentru a schimba o tastatura veche

Cel mai bun moment pentru a schimba o tastatura veche

Articolul iti ofera o imagine de ansamblu asupra principalelor defecte ale unei tastaturi. Totodata, constituie un indrumar in cazul in care vrei sa iti cumperi o tastatura noua conform preferintelor tale.

Ti-ai pus intrebarea daca tastatura ta este usor de folosit intreaga zi? Iti este usor sa tastezi fara efort iar perioada petrecuta la calculator este agreabila? Iti vom detalia in cele ce urmeaza cateva dintre motivele pentru care este momentul sa schimbi tastatura veche.

Tastatura are taste dificile

Atunci cand tastezi mult in decursul zilei, in special daca tastezi pentru serviciu, este important sa ai taste rapide la tastatura. Daca tastele iti dau senzatia de rigiditate sau sunt greu de apasat, tastarea incepe sa semene cu ceva neplacut.

Pentru un utilizator care are tastatura mecanica, vei sti cat de facil si extraordinar este sa tastezi pe aceasta. Aproximativ fara presiune, vei simti ca poti sa tastezi cu o frecventa mare, fara a-ti obosi degetele. Aceste modele de tastaturi sunt ideale pentru dactilografiere rapida sau pentru cineva ce se bucura de o experienta agreabila de tastare.

Astfel ca, atunci cand ai senzatia ca tastatura iti face viata dificila dupa un anumit timp, ia in seama realizarea unui upgrade. Te vei simti bine cu mainile si te vei bucura mai mult sa introduci documente. De asemenea, te vei bucura sa navighezi pe web sau sa joci jocurile tale agreate pe calculator.

Daca ai defectiuni la calculatorul tau, fie la tastatura, fie la orice alta componenta, poti contacta echipa de specialisti IT de la Proreparatii. Tehnicienii nostri iti ofera servicii complete de reparatii calculatoare la domiciliul tau daca locuiesti in Bucuresti sau Ilfov.

Experienta neconfortabila de a tasta la tastatura

Tastaturile se vand in diverse dimensiuni si cu design diferit. Astfel, sunt disponibile tastaturi full-size, 1800 compact, 96%, fara taste numerice (80%), 75%, 65%, 60%, 50% si 40%. Cu cat o tastatura are dimensiuni mai mici, cu atat poseda mai putine taste. Spre exemplu, o tastura de dimensiune intreaga are 104 taste, pe cand o tastatura 60% are doar 61 de taste.

Marimea si design-ul tastaturii iti va determina experienta de a tasta. In acelasi timp, acest aspect este in concordanta foarte stransa cu utilizatorul. Unii utilizatori pot considera o tastatura mai mica a fi mai usor de folosit pentru mai multe ore. Insa, un alt utilizator ar putea sa o considere mai putin potrivita si sa caute o tastatura cu mai mult spatiu.

Anumiti utilizatori doresc sa aiba toate tastele atasate, aici intrand tastatura numerica, tastele sageti si tastele functionale. Alti utilizatori prefera doare tastele primare. In concordanta cu ce este cel mai bine pentru tine, este probabil sa gasesti o alta tastatura mult mai agreabil de folosit. Vei avea de castigat mult la imbunatatirea unei tastaturi care este ideal de utilizat pentru tine.

Tastatura contine taste defecte

Una dintre cele mai grele situatii ale noastre este sa avem parte de o tastatura la care anumite taste nu mai pot fi apasate corect. Probabil ca ai incercat sa o reconectezi la calculator fara niciun efect. Fie ca ai varsat cafea pe tastatura sau ai stricat tastele in timpul jocurilor video intense, o tastatura cu taste defecte este neplacut de utilizat.

Nu ne referim la taste uzate la care litera gravata este greu de vazut. Ne referim la tastele care nu introduc nimic pe calculator, se blocheaza daca cand sunt apasate sau ies daca tastezi.

Insa, sunt disponibile metode de a ocoli tastele si butoanele defecte. Uneori este nevoie doar sa iti actualizezi driverele. In fond, este bine sa incerci aceasta metoda inainte de a hotari sa schimbi tastatura, in special daca a fost o tastatura scumpa. Totusi, daca nu doesti sa repari tastatura, sa folosesti software pentru a remapa tastele sau sa inlocuiesti tastele, achizitionarea unei noi tastaturi ar fi cea mai buna alegere. Insa, nu omite sa verifici certificatul de garantie pentru a primi o tastatura gratuita.

In cazul in care nu mai ai garantie si tastatura ta este una scumpa, ne poti contacta pentru o reparatie a tastaturii tale. Daca tastatura nu se poate repara, un tehnician IT iti va oferi asistenta IT necesara pentru a-ti achizitiona o tastatura noua. Totodata, echipa Proreparatii, prin serviciile profesionale de mentenanta calculatoare te sprijina permanent in demersul tau de avea un calculator rapid, performant si intretinut bine.

Tastatura face prea mult zgomot

Anumite persoane prefera sunetul de clic pe masura ce tasteaza, acesta insa este enervant pentru alte persoane. Acest aspect este mai evident in special daca tastezi intr-o camera linistita, ca in perioada nocturna. Atunci cand tastatura ta genereaza prea mult zgomot pentru tine sau confortul altor persoane, incearca sa tastezi mai silentios sau sa o schimbi.

Sunt disponibile multe modele de tastaturi cu diverse grade de zgomot. Tastaturile mecanice au un clic mai zgomotos. Totusi, in prezent sunt disponibile butoane mecanice mai silentioase care au fost proiectate pentru tastare mai rapida. In acelasi timp, anumite tastaturi ce au membrana sau tastaturi tip cupola realizate din cauciuc sunt si mai silentioase.

Cu certitudine sunt disponibile multe variante pentru cei ce vor sa aiba parte de o tastare silentioasa. In primul rand asigura-te ca tastatura este inca usor de folosit, in loc de a fi numai silentioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *