Sari la conținut
Prima pagină » Cele mai întâlnite lucruri pe care străinii le știu despre România

Cele mai întâlnite lucruri pe care străinii le știu despre România

Când vine vorba despre România, străinii știu câteva lucruri clare, în special legate de sportivi importanți ai acestei țări, dar și de legende

Iată care sunt 5 dintre cele mai întâlnite lucruri pe care străinii le știu despre România:

1. Simona Halep, sportivul numărul 1 al României – În momentul de față, sportivul din România cu cea mai mare recunoaștere la nivel mondial este Simona Halep. Sportiva noastră s-a aflat în elita tenisului feminin în ultimele 7 ani și a căpătat o recunoaștere internațională. A câștigat două titluri de Grand Slam, la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019. În plus, a fost timp de 64 de săptămâni pe primul loc în clasamentul WTA. Simona este considerată deja una dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului feminin. În plus, este și un om care nu a fost implicat în scandaluri, ceea ce i-a adus și mai multă apreciere la nivel mondial.

2. Legenda lui Dracula – Foarte mulți străini se gândesc la Dracula când aud de România. Legenda Contelui a apărut la finalul secolului al XIX-lea, după o carte scrisa de Bram Stoker. În cartea scriitorului irlandez, Dracula era un conte din Transilvania. Legenda lui Dracula a început însă să fie populară abia după anul 1920, când au apărut tot mai multe filme despre ea. Iar în acest moment sunt peste 300 de filme despre Dracula, un personaj foarte popular și în desene animate ori chiar și jocuri. Unul dintre jocuri este disponibil în secțiunea aparate online NetBet și se numește Dracula. Acesta a fost lansat de compania NetEnt în 2015, iar printre simboluri se află Dracula, un cerșetor, un bețiv și o doamnă. Jocul este disponibil la NetBet, operator care deține cel mai mare cazinou online din România, dar și excelenta secțiune pariuri online NetBet.

3. Transfăgărașan, unul dintre cele mai cunoscute drumuri din Europa – În țara noastră se află și unul dintre cele mai frumoase drumuri din Europa și poate chiar din lume. Aici s-au filmat numeroase producții, iar britanicii de la Top Gear au fost captivați în momentul în care au ajuns prima dată. De altfel, ei au spus că Transfăgărașan este unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. Acesta a fost inaugurat în 1974 și, în porțiunea de la Vidraru până la Cârțișoara, are o lungime de 91 de kilometri. Pe parcurs, cei care traversează acest drum observă numeroase peisaje minunate.

4. Nadia Comăneci, cea care a obținut primul 10 din istoria gimnasticii – Un alt moment care a pus România pe harta lumii și în memoria multor străini s-a produs pe 18 iulie 1976, când Nadia Comăneci a reușit să obțină primul 10 absolut din istorie la gimnastică. Deși avea doar 14 ani, Nadia a reușit să uimească lumea sportului, unul dintre cele mai mari evenimente din istoria sportului. De altfel, în acel moment aparatul nici nu era programat să afișeze această notă, astfel că pe tabelă a apărut nota 1.00. În total, Nadia a primit 7 note de 10 la Montreal. Ulterior, ea a fost răsplătită la revenirea în țară cu o Dacia 1300 și un cec în valoare de 350.000 de lei. De atunci, Nadia Comăneci a ajuns un simbol al sportului românesc și anual repetă exercițiul perfect făcut. Ea s-a stabilit în SUA, dar contribuie încă la dezvoltarea gimnasticii din România.

5. Gică Hagi, fotbalistul emblematic al României – În special pentru fanii fotbalului, Gică Hagi este cu siguranță numele care le vine cel mai ades în minte când se gândesc la România. A jucat atât pentru FC Barcelona cât și pentru Real Madrid, dar la nivel continental a avut rezultate foarte bune și în tricoul lui Galatasary. În plus, a ajuns în sferturile de finală de la Cupa Mondială din 1994 cu echipa României, când a fost la un pas să câștige și Balonul de Aur. Iar FIFA l-a inclus pe locul 10 în topul celor mai buni decari din istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *