Există multiple tipuri de hidrofoare ce difera în funcție de capacitatea bazinului, de felul și puterea pompei. Atunci când sursa de apă nu se află la o adâncime mai mare de 7 – 8 metri, sunt destul de fiabile hidrofoarele clasice, cu pompa atașată de rezervor. Dacă dorim să extragem apa de la o adâncime mai mare, sunt de preferat sistemele de tip hidrofor, cu pompă submersibilă.
Trebuie să fim atenți și la debitul maxim pe care un astfel de sistem poate să-l furnizeze. Acesta trebuie să ne acopere necesarul, în funcție de numărul de consumatori.
Pentru o gospodărie medie, un debit de 10 litri/minut poate fi suficient, dar dacă dorim să folosim hidroforul pentru a alimenta un ansamblu de locuințe, ar trebui să acordăm o mare atenție și acestui aspect.
Hidrofor cu pompă submersibilă pentru alimentarea unei gospodării
Acest sistem hidrofor poate aduce apa de la o adâncime de 15 metri, are o înalțime maximă de refulare de 78 metri, putând totodata asigura un debit de 30 l/min cu un consum scăzut de energie electrică: 370w.
Atât carcasa pompei cât și celelalte elemente de etanșare sunt construite din oțel inoxidabil, asigurând o mare rezistență la coroziune. Capacitatea rezervorului este de 24 litri, suficient pentru un consumator casnic.
Hidrofor autoamorsat cu debit mare
Acest grup hidrofor are capacitatea de a debita 55 litri/minut, dar are o adâncime maximă de absorbție de 7 metri și o înălțime maximă de refulare de 51 m.
Este ideal în cazul în care sursa de apă nu se află la o adâncime prea mare, putând fi folosit cu brio în gospodăriile ce au nevoie de un volum ridicat de apă pentru irigații, piscine sau alte aplicații similare.
Și acest grup hidrofor are componentele esențiale realizate din oțel inoxidabil, inclusiv butelia ce are o capacitate de 24 litri.