Sari la conținut
Prima pagină » Cum poți să-ți faci reclamă pe net …

Cum poți să-ți faci reclamă pe net …

Din ce în ce mai mulți întreprinzători descoperă mediul online și vor să-și facă „reclamă pe net„, dar înainte de toate ar trebui să știe care-le sunt posibilitățile.

Toată lumea a auzit de Google, prin urmare mulți apelează la serviciul AdWords dar de cele mai multe ori banii investiți în Google sunt ca și aruncați pe fereastră pentru că deși poate fi foarte eficient trebuie să investești ceva timp pentru a afla toate chițibușurile și a reuși să ai o campanie publicitară eficientă. Pentru România un serviciu asemănător dar mult mai simplu de utilizat este eTarget.ro

O altă posibilitate ieftină de a-ți face reclamă este aceea de a-ți publica cât mai multe anunțuri gratuite pe multitudinea de site-uri specializate în a oferi acest serviciu. Problema aici este aceea că dacă un site cu anunturi gratuite un număr foarte mare de vizitatori va avea și un număr foarte mare de anunțuri publicate iar numărul celor ce vor citi fiecare anunț în parte va fi comparabil cu numărul celor ce citesc un anunt publicat pe un site mai puțin vizitat, în marea majoritate a cazurilor anunțurile publicate gratuit pe site-uri au slabe șanse să aducă un cât de mic beneficiu.

O variantă ieftină, în raport cu beneficiile aduse, este reprezentată de publicare de articole sponsorizate, cunoscute și sub denumirea de advertoriale. Costul unui astfel de advertorial poate fi de la câteva zeci de lei până la câteva sute în funcție de cât de bine este văzut de către Google blogul sau site-ul unde vrei să publici advertorialul, tot ceea ce trebuie să faci în a maximiza beneficiile unui astfel de mijloc de promovare este să-ți alegi foarte bine câteva cuvinte cheie, sugestive pentru serviciul sau produsul pe care vrei să-l promovezi, la căutarea acelor cuvinte cheie Google va returna pe paginile sale articolele pe care tu le-ai plătit.

În concluzie reclama pe net poate fi foarte eficientă, poate chiar mai eficientă decât cea din audiovizual păntru simplu motiv că poate ajunge doar la cei cu adevărat interesați!

 

2 comentarii la „Cum poți să-ți faci reclamă pe net …”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *