Sari la conținut
Prima pagină » Cum prinzi televizorul în perete?

Cum prinzi televizorul în perete?

Dacă ți-ai luat de curând un televizor cu diagonală mare, este de preferat să-i găsești un loc în perete. Unele televizoare vin și cu piciorușe pentru a fi așezate pe mobilă sau direct pe parchet, dar în unele cazuri aceste piciorușe sunt din plastic și nu-i conferă o foarte bună stabilitate. Pentru noile televizoare este suficientă o singură bușitură și gata … ecran spart » televizor inutilizabil, nici mama lu’ garanția nu-ți mai repară televizorul fără a cheltui aproape tot atât cât ai dat pe el.

Există suporți pentru prinderea televizorului în perete. Sunt diverse modele și diverse standarde ale acestor suporți în funcție de greutatea ce trebuie suportată și de mobilitatea pe care o doriți față de perete.

Sfaturi pentru achiziționarea unui suport pentru prinderea televizorului de perete:

suport prindere tv pereteStudiați structura peretelui de care veți prinde televizorul. Dacă este vorba de un perete despărțitor din rigips, trebuie să reușiți poziționarea astfel încât suportul să aibă cel puțin 2 prinderi în structura metalică ce susține peretele.

Vedeți ce standarde de prindere suportă televizorul și ce greutate are, comparați apoi cu suporții disponibili pe piață.

În cazul în care peretele nu este foarte solid (este din BCA sau alte materiale) este recomandabil să găsiți suporți care să aibă punctele de prindere în perete cât mai îndepărtate și eventual deasupra centrului de greutate al televizorului.

Nu uitați de cabluri! După montarea televizorului pe perete, trebuie să puteți accesa cu ușurință mufele, iar cablurile care ies de acolo nu trebuiesc forțate să facă un unghi scurt de 90°, eventual puteți găsi o cale de a masca cablurile permanente: alimentare, sursă semnal TV și LAN montând prize chiar în spatele televizorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *