Sari la conținut
Prima pagină » Cum să-ți faci o adresă de e-mail?

Cum să-ți faci o adresă de e-mail?

Sunt multe metode prin care poți beneficia de o adresă personală de e-mail. În acest articol voi aborda doi dintre cei mai mari furnizori de adrese gratuite de e-mail: Google Gmail și Yahoo Mail.

Cum să-ți faci o adresă de gmail …

Trebuie să încep cu o mențiune: atunci când vă setați contul Google pe telefonul cu sistem de operare Android, de fapt, vă creați și un cont de mail pe Gmail.

Pentru a crea contul Gmail trebuie accesta urmă torul link: https://accounts.google.com/SignUp?service=mail, unde veți găsi un formular în care va trebui să vă complectați datele personale.

creare-cont-gmail

Ideal ar fi să vă complectați datele reale, inclusiv un număr de telefon la care să puteți primi sms-uri sau la care să puteți răspunde.

Câmpurile necesare sunt:
* Nume,
* Prenume,
* nume de utilizator (acesta va fi adresa dumneavoastră de e-mail și este important să țineți cont de următoarele sfaturi: trebuie să fie cât mai scurt, mai sugestiv și lipsit de cifre pe cât posibil, puteți separa prenumele de nume cu un punct),
* parola contului (trebuie să conțină mai mult de 8 caractere, nu trebuie să fie compusă din cuvinte ușor de ghicit, chiar dacă trebuie să o puteți memora cu ușurință, încercați să alternați majuscule si cifre),
* trebuie repetată parola aleasă pentru a nu exista posibilitatea de a fi introdus o altă parolă decât cea dorită având în vedere că nu va fi afișată pe ecran,
* data nașterii,
* genul (aveți opțiunile: feminin, masculin, altul și prefer să nu spun, dar nu puteți să nu selectați niciuna din ele).

La sfârșit vi se va cere un număr de telefon și o adresă de e-mail alternativă.
Aceste două câmpuri nu sunt obligatorii, dar vă sfătuiesc să complectați numărul de telefon, vă va ajuta în cazul în care uitați parola.
În lipsa numărului de telefon, vi se va cere o adresă de e-mail alternativă sau alte informații care să ajute la identificarea dumneavoastră atunci când încercați recuperarea unei parole pierdute.

După ce ați terminat de introdus datele, apăsați butonul „NEXT”.
Următorul pas este acela în care Google vă va cere să confirmați că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de Utilizare a Serviciului. În fond, acesta este un contract de furnizare a unui serviciu, astfel dumneavoastră va trebui să confirmați că sunteți de acord cu acest contract.

Cu aceasta, ați reușit să vă creați propria adresă de e-mail, ea va fi de forma [nume_utilizator_ales]@gmail.com Vă veți putea accesa e-mailurile la adresa: https://mail.google.com sau în aplicația Gmail de pe Android, folosind numele de utilizator și parola aleasă!

crearea-contului-gmail-termeni-conditii crearea-contului-gmail-este-finalizata

Crearea unei adrese de e-mail la Yahoo …

Pașii sunt similari cu cei descriși mai sus.

Se accesează https://login.yahoo.com/account/create unde veți găsi formularul în care trebuie să vă introduceți datele personale:

creare-cont-mail-yahoo Si în acest caz, detaliile fac diferența!

* Parola o veți introduce o singură dată (aveți posibilitatea sa vizualizați parola introdusă).

* Nu puteți selecta la gen altceva în afară de Masculin și Feminin (cei de la Yahoo nu sunt atât de deschiși cu cei „nehotărâți” precum cei de la Google).

* Vi se va cere să verificați numărul de telefon ales. Veți primi prin SMS un cod pe care va trebui să-l introduceți atunci când va fi solicitat!

adresa-email-yahoo-este-gata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *