Sari la conținut
Prima pagină » De ce exportăm oi vii

De ce exportăm oi vii

Probabil ați văzut la televizor tragedia a 14600 de oi rămase captive într-un vas care a eșuat datorită iresponsabilității unor oameni. Eu nu sunt genul de om care se oripilează atunci când unui animal îi este curmată viața pentru a fi consumat la o cină. Sunt de părere că este absolut normal ca noi să creștem și să consumăm animale pentru simplul fapt că suntem în alt capăt al lanțului trofic.

Nu înțeleg însă de ce trebuie să chinuim în mod inutil animale vii. De ce trebuie să transportăm animale vii pe distanțe de mii de kilometrii, în condiții improprii, atunci când am putea să le sacrificăm și să le prelucrăm la noi în țară pentru a exporta mai scump carne congelată?!

Este absolut normal să exporți animale vii în cantități mici, pentru prăsilă. Animale care să circule în condiții cât de cât civilizate, dar, să exporți zeci de mii de animale înghesuite într-un vas care nu le oferă condiții minime de viețuire îmi pare o crimă de neiertat.

Poate că domnul Orban ar trebui să se mai gândească atunci când, cu gândul la biștarii de care ar echilibra cât de cât balanța comercială a României, spune că nu este indicat să se stopeze imediat exportul de animale vii. Ar trebui să își închipuie cum ar fi să stea el înghesuit cu alte 14000 de persoane pe un vas care riscă să se scufunde, fără a avea posibilitatea de a fi salvat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *