Sari la conținut
Prima pagină » De ce sa iti amanetezi masina si ce trebuie sa ai in vedere atunci cand o faci?

De ce sa iti amanetezi masina si ce trebuie sa ai in vedere atunci cand o faci?

Atunci cand ai nevoie de bani, una dintre cele mai rapide optiuni pe care le ai este amanetarea propriului automobil.

Fara prea multa birocratie si fara timp pierdut, orice auto amanet iti va oferi pana la 80% din valoarea autovehiculului.

Care sunt principalele avantaje ale unui amanet auto?

  • Banii de care ai nevoie pot fi obtinuti foarte ușor;
  • Nu ai nevoie de un loc de munca pentru a putea obtine imprumutul pe care ți-l doresti;
  • In cazul in care intarzii cu plata ratelor, majoritatea caselor de amanet iti vor permite sa prelungesti perioada de returnare, fara penalizari si costuri mari in plus;
  • Masina este in deplina siguranta. De multe ori, poti sa o urmaresti prin sisteme de supraveghere, pentru a te asigura ca nimeni nu o foloseste;
  • Primesti banii foarte repede. Daca masina a fost acceptata, primesti suma de care ai nevoie in doar 15 minute. Amanetarea auto este una dintre cele mai simple si rapide forme de imprumut.

Care sunt dezavantajele amanetului auto?

Cel mai mare dezavantaj este faptul ca iti impune sa renunti la propriul autovehicul. Daca ai o singura masina, amanetul nu este o idee chiar atat de buna, deoarece iti elimina singurul mijloc de deplasare pe care il ai la dispozitie.

Daca ai mai multe masini insa, nu exista niciun fel de dezavantaj.

Ce trebuie sa urmaresti atunci cand iti amanetezi masina?

  1. Intelege modalitatile in care poti rambursa banii si comisioanele pe care trebuie sa le platesti! Analizeaza cu atentie fiecare detaliu al contractului pe care il semnezi si asigura-te ca stii cum vei restitui banii si cat vei plati pentru imprumut.
  2. Asigura-te ca apelezi la o casa de amanet flexibila. Chiar daca ai de gand sa fii cat mai serios si sa restitui banii la timp, trebuie sa iei in calcul toate posibilitatile. Asigura-te ca alegi o casa de amanet care in cazul unei intarzieri iti permite sa prelungesti perioada de imprumut.
  3. Analizeaza istoricul casei de amanet la care ai apelat! Cu cat are un istoric mai bogat, cu atat ai sansa de a te bucura de o relationare buna cu reprezentantii sai.
  4. Analizeaza modul in care este pastrata masina. Va fi parcata intr-o parcare acoperita, sau in aer liber? O vei putea monitoriza de la distanta? Exista riscuri sa fie implicata in diverse accidente atunci cand se afla in parcarea amanetului? Trebuie sa te asiguri ca nu exista niciun fel de risc pentru integritatea masinii tale.
  5. Verifica kilometrajul masinii si cantitatea de combustibil pe care o are in rezervor, pentru a te asigura ca nimeni nu circula cu ea in perioada de amanetare. Este bine chiar sa ii faci poze.

De ce acte ai nevoie pentru un astfel de imprumut?

Nu ai nevoie de foarte multe acte. Va trebui sa ai la indemana buletinul, talonul masinii si cartea de identitate a acesteia, iar imprumutul va fi acordat rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *