Sari la conținut
Prima pagină » Un articol despre cum îmi fac cumpărăturile online

Un articol despre cum îmi fac cumpărăturile online

Unora le-ar putea părea banal acum să-și facă cumpărăturile pe net, dar vă asigur că mai sunt încă destui care nu au făcut încă nicio achiziție online, iar dintre cei care fac cumpărături online mulți nu au habar cum să-și protejeze datele sensibile contra celor cu intenții nu tocmai bune.

deranjamente digi romania rcs rdsEu încerc să-mi fac cumpărături doar de pe site-uri deja consacrate ca fiind de încredere, mai ales atunci când plătesc în avans, cu cardul. Știu că pare ridicol în secolul 21, dar de cele mai multe ori aleg „plata la livrare”. Nu îmi este frică neapărat să folosesc cardul la plățile de pe internet, doar încerc să evit situațiile în care aștept zile bune ca furnizorul să-mi returneze banii în cazul în care nu primesc ceea ce trebuie.

Pentru plățile în avans de pe site-uri destul de dubioase, cum ar fi cele cu chestii ieftine din China, folosesc contul de PayPal, așa mă asigur că am mai puține șanse de a fi țepuit.

Evit să achiziționez lucruri mari sau fragile online, dacă o fac, încerc opțiunea „cu ridicare din magazin”. De foarte multe ori se întâmplă să primești lucrurile comandate deteriorate sau chiar și atunci când ele ajung în stare bună, se poate întâmpla te trezești cu frigiderul la poartă fix în cele mai nepotrivite momente.

Atunci când îți faci cont pe un magazin online trebuie să-ți dai datele personale. Înțeleg că nu au cum să-ți trimită produsul dacă nu-ți cunosc adresa sau numărul de telefon, dar nu înțeleg de ce trebuie să începi a primi e-mailuri sau sms-uri de la tot felul de site-uri de care nici nu ai auzit.

Pentru a ști care-i sursa SPAM-ului, folosesc adrese de e-mail separate pentru fiecare magazin online de pe care comand. Când începe să sosească SPAM-ul pe o adresă, știind că în altă parte nu am folosit-o, renunț și la serviciile comerciantului online de la care bănuiesc că au răsuflat niște baze de date cu e-mailuri!

Vedeți câte sfaturi am putut aduna în câteva minute de tastat? Sunt sigur că și voi aveți câteva și mi-ar face plăcere să le împărtășiți comentând la acest articol …

Până una-alta, vă urez să șopinguiți în siguranță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *