Sari la conținut
Prima pagină » Explozie într-un apartament din Cluj

Explozie într-un apartament din Cluj

Ieri a avut loc o explozie într-un apartament din Cluj, cel mai probabil în urma unei acumulări de gaze.
Am citit știrea aceasta pe gandul.info:

”Trei persoane au fost rănite, dintre care o femeie foarte grav, în urma exploziei la un bloc din cartierul Grigorescu, care a avut loc la un apartament situat la parter. Şapte apartamente au fost afectate în total de deflagraţie, având uşi smulse şi geamuri sparte, iar o maşină parcată în apropiere are parbrizul spart”, a spus Biriş.

Ceea ce-mi pare interesant este faptul că pe cititorii acestui articol pare să-i îngrijoreze mai mult prețul apartamentelor din Cluj decât faptul că tânăra rănită a fost trimisă în București pentru tratament, cel mai probabil pentru că nu exista niciun spital în Cluj destul de dotat încât să facă față cazului.

Mai este o chestie care ar trebui să ne îngrijoreze pe toți ceva mai abitir decât prețul apartamentelor: faptul că se pot produce astfel de accidente în secolul XXI.

Acum avem o droaie de dispozitive automatizate care ar trebui să facă astfel de accidente imposibile. Există senzori destul de performanți și nu prea scumpi, există valve electrice care pot întrerupe automat alimentarea cu gaze și mai există și ventilatoare destul de performante care să permită evacuarea gazelor scăpate de sub control astfel încât locuințele să fie sigure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *