Sari la conținut
Prima pagină » Huawei P Smart Pro, aspecte pozitive, negative si alte impresii

Huawei P Smart Pro, aspecte pozitive, negative si alte impresii

In momentul actual, gama de smartphone-uri Huawei P Smart a binecunoscutului brand chinezesc are în alcătuire 4 modele de mare interes, credem noi. Aici ne referim la smartphone-urile P Smart 2019x P Smart Plus, P Smart Z si Desigur, P Smart.

In acest context, ne-am gândit ca ar fi un moment oportun sa aruncam o privire scurta peste Huawei P Smart Pro, cel mai nou și mai potent model din aceasta gama.

Ce putem sa spunem este ca, fără îndoială, smartphone-ul este destul de similar cu smartphone-ul Huawei Y9s.

Așa că, să nu mai pierdem vremea și să începem cu P Smart Pro care a fost lansat în Ucraina pentru suma echivalenta cu 352 dolari, care în bani românești ar însemna vreo 1520 lei, aproximativ.

Va atragem atenția încă de pe acum ca acest telefon este un fel de P Smart Z cu ceva mai multa memorie, camera tripla și fără conectivitate NFC. 

Important de menționat este ca modelul P Smart Z poate fi găsit pe online-ul romanesc pentru suma de aproximativ 1100 lei.

Asa ca, Huawei P Smart Pro desigur ca este mai scump decât P Smart Z, avand costul de 1500 lei. 

Din punct de vedere hardware excelează, fără doar și poate: are display cu dimensiunea 6.59 inci, tehnologie LTPS, rezoluție Full HD+ (2340×1080 pixeli), o memorie de 6GB de RAM + 128GB de stocare nativa, o super baterie cu o capacitate de 4000mAh, o camera principala formata dintr-o camera tripla 48MP+8MP (ultra-wide)+2MP (bokeh), focalizare PDAF, tehnologie AI, video 1080p.

Si pentru ca nu este suficient doar sa le enumeram, ci este important si sa vorbim putin despre fiecare in parte, sa facem adaugiri si sa clarificam anumite aspecte pentru fiecare element menționat mai sus, vom arunca o privire mai atenta.

Începem cu ecranul, bineînțeles, care are un design full screen deosebit, iar asta se datorează integrării unei camere frontale retractabila, tip pop-up de 16MP. 

Allview Soul X6 Xtreme este un alt smartphone ce beneficiază de camera selfie tip pop up.

Insa, ne întoarcem atenția către smartphone-ul Huawei P Smart Pro și va informam ca afișajul FHD+ este capabil de 391PPI, ceea ce pentru un display de 6.6 inci este minunat.

Pe site-ul oficial, se menționează ca rația ecran/corp este de 91 procente, care din nou, ne impresionează.

Toate aceste elemente: diagonala masiva, rație ecran-display generoasa, rezoluție 1080p+) fac din ecran un accesoriu numai bun pentru consumul frecvent și îndelungat de conținut media (Instagram, Netflix, Hbo Go, fotografii, jocuri si multe altele. 

In ceea ce privește memoria, multe lucruri nu am putea spune, neapărat. Memoria RAM de o capacitate îmbucurătoare, clar este binevenita. 

Cu toate acestea, noi consideram ca plusul evident este de fapt, stocarea de 128GB, ceea ce este mai mult decât ne-am fi asteptat pentru Huawei P Smart Pro.

In ceea ce priveste bateria, aceasta are l capacitate de 4000mAh, capacitatea este una adecvata, insa lipseste fast charging-ul, avand o incarcare de 5V/2A 10W, credem ca ar fi putut face o îmbunătățire aici, fără a investi un buget mai mare.

Ce am putea discuta despre camera principala tripla ar fi ca noi ne dorim sa trecem în agenda câteva mici observații. 

La fel ca si la Motorola One Vision, avem senzor Sony IMX586 48MP. Iar aceste nu este un aspect negativ, din contra.

Senzorul ultra-wide 8MP este binevenit, însă ar fi fost de preferat ca el sa aibă ceva mai multi megapixeli (undeva la 16MP).

Un alt lucru interesant este și faptul ca telefonul rulează cu sistemul de operare Android 9.0 (EMUI 9.1) iar serviciile Google (play store, maps, gmail etc) sunt instalate pe acest smartphone.

Huawei P Smart Pro este un device ce se încadrează, cu siguranță în categoria de modele mid-range interesante, are multe puncte forte si un pret accesibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *