Sari la conținut
Prima pagină » Cum să începi o afacere cu bani puțini …

Cum să începi o afacere cu bani puțini …

Există ideea greșită că trebuie să ai bani de investit pentru a începe o afacere.

Este adevărat că banii sunt elementul cheie în orice afacere, pentru că acesta este scopul oricărei întreprinderi: profitul, banii. Nimeni nu vrea să se apuce să întreprindă o afacere doar de plictiseală sau pentru că are niște bani în buzunare și nu știe cum să scape de ei.

De ce nu sunt neapărat necesari pentru a începe o afacere?
Banii sunt necesari, ei nu pot fi înlocuiți în ecuația unui business decât cu timp sau cu propria forță de muncă și de cele mai multe ori nevoia de bani nu poate fi compensată astfel 100%.
Am spus la începutul acestui articol că este greșit să spui că trebuie să ai bani pentru a începe o afacere și acesta este adevărul, singurul lucru absolut obligatoriu într-un business este un plan de afaceri bine făcut, dacă acest plan pleacă de la o idee genială și originală, succesul este asigurat.

Planul de afaceri este cel care trebuie să cuprindă și sursele de finanțare, adică felul în care se vor aduce banii în ecuația afacerii. De aceea spuneam că nu-i nevoie să avem bani pentru a începe o afacere, important este să știm unde găsim acei bani și cum putem să ne folosim de ei.

Nu poți începe o afacere cu bani puțini

Poate să vă pară că mă contrazic singur. Nu este adevărat. Orice afacere vrei să începi, trebuie să te asiguri încă de la început că banii nu vor fi o problemă. Insuficiența finanțării unei afaceri duce în mod sigur către faliment.
Trebuie să conștientizați diferența dintre a nu avea bani de investit și a nu avea bani în afacere.

Banii sunt foarte importanți, ceea ce contează mai puțin este proveniența lor. Bine … trebuie să fie „bani curați” dacă vrei să faci „bani curați”, dar nu trebuie să fie neapărat banii celui care pornește afacerea, banii pot fi împrumutați sub diverse forme.

  • Poți apela la un împrumut
  • Poți să îți cauți un asociat care să dețină deja finanțarea necesară
  • Poți să încerci să vinzi în avans anumite bunuri sau servicii pentru a obține finanțarea de care ai nevoie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *