Sari la conținut
Prima pagină » Mobila ideală pentru camera de zi

Mobila ideală pentru camera de zi

mobilier-livingCamera de zi a jucat mereu un rol important atunci când vine vorba de primirea oaspeților sau petrecerea timpului alături de întreaga familie deoarece este de obicei cea mai spațioasă și este amenajată în așa fel încât să faciliteze comunicarea între un număr mai mare de persoane.

În trecut, echivalentul acesteia era salonul, care era destinat primirii invitaților și reprezenta o veritabilă carte de vizită pentru gazdă. De aceea, piesele din saloane erau alese cu o grijă deosebită, în așa fel încât să reflecte o poziție socială bună, impresionantă.

Nici în prezent nu ar trebui să diminuăm gradul de importanța pe care îl acordăm versiunii moderne a acestei încăperi deoarece funcția s-a păstrat în mare parte, deși nu mai este neapărat asociată cu dorința de a impresiona. Scopul este mai degrabă constituirea unui spațiu extrem de confortabil, potrivit pentru petrecerea unor momente plăcute în compania altor oameni.

În ceea ce privește amenajarea pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să acordați o atenție deosebită pieselor de mobilă living, care nu trebuie să încarce prea mult încăperea și sub nicio formă să nu o fragmenteze, pentru a nu reprezenta o piedică în relaționarea cu ceilalți. Este esențial sa alegeți o canapea spațioasă, confortabilă și eventual niște fotolii pentru a crea mai multe locuri pentru stat jos. Restul pieselor comune pe care trebuie să le aveți în vedere sunt o masă obișnuită cu scaune sau cel puțin o măsuță de cafea, plasată în fața canapelei.

Nu doar mobilă este importantă, ci toate celelalte aspecte care joacă un rol în configurarea ambientului și atmosferei generale. Atenția la detalii face toată diferența. Pentru un aspect mai armonios vă puteți orienta către covoare living sau perdele în nuanțe care să complimenteze restul pieselor și să umple elegant spațiul rămas liber.

Nu în ultimul rând, un aspect extrem de reprezentativ este dat de calitatea luminii din încăpere care trebuie să fie cât mai plăcută și să nu deranjeze din punct de vedere vizual. Este mult mai indicat să optați pentru o lumina caldă și pentru piese de iluminat living care au un design aparte pentru că pot constitui un detaliu extrem de elevat și elegant.

Acestea sunt doar câteva aspecte de care trebuie să țineți cont în amenajarea livingului. Camera de zi trebuie să vă reflecte personalitatea, dar să fie comodă pentru oricine i-ar trece pragul în același timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *