Sari la conținut
Prima pagină » Și astăzi au fost cutremure în Oltenia, în apropiere de Târgul Jiu

Și astăzi au fost cutremure în Oltenia, în apropiere de Târgul Jiu

Până la acestă oră, în județul Gorj au fost semnalate astăzi 2 cutremure de intensitate mică, unul puțin după miezul nopții, altul la ora la care lumea obișnuiește să se pregătească pentru o nouă zi de muncă, urmate de unul de intensitate medie la ora 11 și 11 minute.

A devenit clar și pentru seismologi faptul că această activitate seismică nu este una obișnuită și că există posibilitatea ca acestea să fie un semn al apariției unui cutremur major în zonă sau poate chiar în Vrancea.

Chiar și televiziunile au început să ia în serios fenomenul și au început să invite în emisiuni specialiști tineri care sunt capabili să gândească și să se exprime coerent, lăsând cercetătorii apuși, precum Marmureanu, să-și vadă singuri de bâlbâielile în logică și exprimare înconjurați de aura gloriei apuse.

Ce nu pot înțelege?

Cutremure au fost mereu, se știu zonele cu risc, se cunosc în mare parte clădirile nesigure, dar nu se face nimic din lipsă de fonduri, dar odată evenimentul dezastrul produs, se găsesc cu eforturi internațional resurse pentru degajarea dărâmăturilor și reconstrucția orașelor.

Nu pot fi demolate clădirile nesigure înainte de un eveniment cu efort internațional? Trebuie să așteptăm ca zeci de mii de oameni să fie prinși între dărâmături pentru a trece la curățarea terenului și la construirea unor clădiri mai sigure?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *