Sari la conținut
Prima pagină » Tendința în creștere a jucăriilor imprimate 3D și ce înseamnă pentru producători

Tendința în creștere a jucăriilor imprimate 3D și ce înseamnă pentru producători

 În ultimii ani, tehnologia care înconjoară nișa de imprimante 3D a evoluat extrem de mult, iar producătorii și antreprenorii profită de noua eră în care ne aflăm. În ultimii ani, tehnologia care înconjoară nișa de imprimante 3D a evoluat extrem de mult, iar producătorii și antreprenorii profită de noua eră în care ne aflăm.

Acum putem crea, practic, orice dorim cu ajutorul lor, nu doar jucării și/ sau produse mici din plastic. În China, de exemplu, de mai mulți ani s-a schimbat modul în care sunt construite casele. Printarea 3D în domeniul construcțiilor, și nu numai, începe să devină ceva normal și să fie implementat în industria globală. Iar dacă putem construi case cu imprimante 3D profesionale, care e limita cu produsele mici și de plastic?

Ce jucării sunt făcute cu ajutorul imprimantelor 3D?

Deși tehnologia de imprimare 3d e în continuă dezvoltare, putem, în ziua de astăzi, să creăm, practic, orice dorim. Sunt imprimante 3D care adaugă circuite electrice pe o placă, altele folosesc material topit (plastic, metal, etc.) pentru a produce figurine deosebite, și așa mai departe. Dar este bine de știut că nu toate companiile au implementat în totalitate această tehnologie de producție, iar motivul e unul simplu: încă au fabrici optimizate pentru munca manuală, dar în timp ele vor fi adaptate noii tehnologii, în timp.

Cine folosește și ce industrii au adoptat procesul de printare 3D

Toate industriile și companiile mari au adoptat, într-un mod sau altul, o tehnologie de producție care implică o imprimantă 3D. Astăzi, ea este indispensabilă pentru anumite nișe, cum ar fi printarea 3D în tehnică dentară (dar și în întreaga industrie a medicinei), în domeniul auto, aerospațial, robotică, educație, și multe altele.

Procesul de prototipare este esențial, deoarece el implică adeseori fabricarea rapidă a unui obiect sau a unei părți, cu ajutorul programului AutoCAD. Produsul final conține toate detaliile și informațiile necesare pentru ca printarea 3D să fie efectuată cu succes. Într-un fel sau altul, prototiparea e imagine 3D complexă, iar rezultatul e compilat într-un cod trimis către imprimanta 3D, pentru ca aceasta să printeze produsul dorit.

Care sunt beneficiile unor imprimante 3D

O altă nișă care se bucură de tehnologia asociată cu printarea 3D este cea a gaming-ului. Producătorii de console și de componente PC nu ar putea avea creșterea pe care o anunță fără ajutorul unor imprimante 3D profesionale. O astfel de imprimantă, cu ajutorul procesului de prototipare, poate crea orice formă se dorește, iar în funcție de modelul ales, ea poate manipula plasticul, metalul, și multe alte tipuri de materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *