Sari la conținut
Prima pagină » Tot ce trebuie sa stii despre autovehiculul Renault Talisman

Tot ce trebuie sa stii despre autovehiculul Renault Talisman

tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-masina-renault-talismanDe aceasta data vom discuta despre marca Renault si modelul aparut de cativa ani in industria auto: Renault Talisman. Masina a fost realizata ca un autovehicul de familie, prima varianta din acest model iesind pe piata auto in anul 2015. Ideea design-ului Renault Talisman a fost inspirata din autovehiculul Renault Laguna. Este o berlina extrem de mare, avand la baza 5 locuri extrem de spatioase, ce aduc in fata o calatorie cat mai placuta. Masina in sine scoate in evidenta confortul, asigurand 4 moduri de condus. Aflati tot ceea ce doriti sa cunoasteti despre autovehiculul Renault Talisman!

Autovehiculul Renault Talisman este in prezent exprimarea confortului pentru compania Renault. Dar inainte de a va oferi mai multe detalii despre tot ceea ce inseamna modelul Talisman, va vom lasa cateva informatii generale despre firma Renault.

Compania Renault si autovehiculul Renault Talisman

Brand-ul Renault este un producator francez de autovehicule, ce a fost infiintat in anul 1898 de catre fratii Renault. Louis ( unul din cei trei frati ) a avut ideea in ceea ce priveste proiectarea si constructia primelor modele. Imediat dupa anul 1900, producatorii din industria auto ieseau in evidenta prin concursurile castigate. Astfel, in anul 1906, compania Renault a castigat primul Grand Prix. In anul 1909, Louis a preluat in totalitate conducerea companiei si a adus o serie de inovatii.

Primele autovehicule Renault

Inainte de Primul Razboi Mondial, autovehiculele erau destul de scumpe, neputand fii achizitionate cu usurinta. Pe vremea respectiva, un om de rand trebuia sa munceasca 10 ani, pentru a-si putea permite o asemenea masina. Totusi, dinainte de Primul Razboi, compania producea taximetre, autobuze si camioane.

Totul s-a schimbat in momentul in care a inceput Razboiul Mondial din 1914. Deoarece nu mai exista cerere pentru autovehiculele comerciale, compania Renault s-a reprofilat pentru producerea de: munitie, avioane si vehicule militare.

Perioada interbelica pentru compania Renault

In aceasta perioada s-a dorit extinderea companiei Renault. Astfel, Louis Renault a adus in gama de productie masini agricole, precum si utilaje industriale. Era o noua piata pentru brand-ul Renault. In anul 1928 au fost produse 45809 unitati. Printre acestea au fost si modelele Monasix si Vivasix. Tot in acest an, s-a decis si intrarea pe piata din Marea Britanie. Pe vremea respectiva, lumea era mai putin reticenta la ceea ce inseamna astazi piata de export.

Compania Renault dupa al doi-lea Razboi Mondial

Daca in timpul celui de-al doi-lea Razboi Mondial, fabrica Renault a fost preluata in totalitate de nemti, imediat dupa… Compania a cunoscut o renastere prin lansarea modelului 4CV. Masina a fost vanduta in aproximativ 500000 de exemplare. In anul 1951 a fost lansat si modelul Renault Fregate, care aducea in fata un motor de 4 cilindri.

Prin autovehiculul 4CV, firma Renault a castigat foarte multe concursuri automobilistice. Modelul respectiv a castigat cursa de 24 de ore de la Le Mans, precum si raliul de la Monte Carlo. Inlocuitorul modelului 4CV a fost modelul Dauphine, iar prin acesta compania Renault a extins productia in America de Nord si Africa. Dupa acesta, a urmat productia unor noi modele de succes. Acestea au fost Renault 4 si Renault 8. Productia lor a inceput in anul 1961 si a tinut pana in anul 1992.

Pierderi colosale in cadrul intreprinderii Renault

In anul 1984, compania Renault inregistra pierderi de peste 10 milioane de franci pe an. Astfel, prin interventia statului francez, a fost numit presedinte Georges Besse, care a fost asasinat ulterior de miscarea terorista Action Directe. Indiferent de situatie, compania si-a revenit la normal in anul 1987, datorita succesorului acestuia Raymond Lévy. Cei doi au dorit sa elimine din cadrul intreprinderii oamenii care nu ofereau randament. Astfel, la sfarsitul anului 1987, firma anunta o revenire financiara.

Din anul 1999, compania Renault a format alianta cu Nissan, alcatuind grupul Renault-Nissan. Din acel an, alianta respectiva este a patra in lume dupa: GM, Ford si Toyota. Dar destule informatii despre compania Renault! Sa trecem la ceea ce ne intereseaza si pentru ce ne-am adunat de aceasta data: Renault Talisman.

Ce este Renault Talisman?

Masina Renault Talisman a aparut pentru prima data in anul 2015 si a fost dezvaluita pe data de 6 iulie. Totul s-a petrecut in salonul auto din Frankfurt, iar primul design arata ca un autovehicul mai mare fata de modelul Laguna, dar cu un centru gravitational mult mai jos. Automobilul Renault Talisman este aproximativ prima masina de dimensiuni mari ( marca Renault ). Ultimul model din aceasta categorie a fost produs in anul 1980 si se numea Renault 18.

In anul 2018, compania Renault a dorit imbunatatirea acestui model. Drept urmare, au adaugat la aceasta masina un nivel sportiv de echipare, avand un motor pe benzina de 1,8 litri. In martie, anul 2018 Renault Samsung ( o alta companie din grupul Renault ) a ridicat botul masinii, cu un lifting minor. In luna iulie, anul 2019, firma Renault Samsung a adauga la acest model un echipament de ultima generatie numit Premiere.

Cu ce este dotat autovehiculul Renault Talisman?

Autovehiculul Renault Talisman este dotat cu un sistem de directie pe 4 roti, numti 4Control. Tot ea detine si un sistem de remote, care permite reglarea si adaptarea tuturor setarilor din automobil. Acesta se numeste MultiSense si permite reglarea optiunilor din cabina, dar si a celor mecanice. Ea are prestabilite 4 optiuni: Confort, Sport, Eco și Neutru.

Pe langa ceea ce v-am mentionat in paragraful de mai sus, autovehiculul vine la pachet optiunea R Link 2. Acesta este un nou sistem de infotainment, ce are la baza un ecran tactil de 8,7 inch.

Cererea pentru aceasta masina a inceput sa fie din ce in ce mai solicitata chiar si pe piata de rent a car. In prezent, Renault Talisman este una dintre cele mai cerute masini din piata de rent a car din Bucuresti si Otopeni. Masina in sine incepe sa obtina din ce in mai mult teren pe piata europeana. In anul 2015, aceasta a obtinut 5 stele la Euro NCAP.

Date tehnice despre autovehiculul Renault Talisman

Masina este dotata cu motorul 1.6 ENERGY dCi si are 130 de cai putere. Consumul mediu este de 5 litri la suta de kilometri, iar viteza maxima este de 200 de kilometri la ora. Motorul accelereaza la o suta de kilometri in doar 11.2 secunde, iar volumul acestuia este de 1598 centimetri cubi. Portbagajul autovehiculului este destul de mare, permitand un maxim de 1680 de litri. Evacuarea motorului se realizeaza prin filtru de particule, iar aspiratia acestuia se face prin turbosuflanta si intercooler.

Lungimea masinii este de 4866 milimetri, iar inaltimea este de 1465 milimetri. Ampatamentul autovehiculului Renault Talisman este la 2809 milimetri, iar garda la sol este de 145 mm.

Autovehiculul are tractiune pe partea din fata, unde este amplasat si motorul acestuia.

Transmisia masinii se realizeaza prin cutie automata de tipul 6 EDC.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data informatii despre compania Renault si modelul Renault Talisman. Va multumim ca ati ramas cu noi pana la sfarsit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *