Sari la conținut
Prima pagină » Virusul care a omorât democrația

Virusul care a omorât democrația

Nu contest faptul că acest virus are potențialul de a suprasolicita sistemele de sănătate, dar mai presus de orice, a reușit să bage democrațiile în stare de comă profundă sub pretextul distanțării sociale.

Poate că riscăm îmbolnăviri în masă, dar nu știu dacă se merită să notăm în istoria omenirii anul 2020 ca fiind anul în care un virus a reușit să omoare democrația.

Măsurile luate recent de Guvern sunt haotice, lipsite de logică și chiar de efect notabil asupra răspândirii virusului.

Poate că unii oameni se cred acum acoperiți de efectele „Stării de Urgență” atunci când fac tot felul de abuzuri, dar nu cred că aceste abuzuri vor rămâne nepedepsite pe termen nedefinit. La un moment dat „Starea de Urgență” va fi anulată, cu sau fără voia guvernanților, iar atunci multe abuzuri vor ieși la iveală, iar vinovații vor fi aspru pedepsiți.

Sunt și țări în care democrația, mai consolidată fiind, are mai multe șanse de supraviețuire, dar nu cred că România este una dintre ele. În România domnește de câțiva zeci de ani dictatura unui sistem mafiot, bazat pe logica PCR (Pile, Cunoștințe, Relații) și alimentat de interese financiare majore, sub acoperirea unei democrații de fațadă.

Pentru cei care cred că sunt aberant în gândire, iată un articol mai elaborat pe această temă:
https://www.hrw.org/the-day-in-human-rights/2020/03/31

Un comentariu la „Virusul care a omorât democrația”

  1. Pingback: De ce suntem forțați să ne vaccinăm împotriva COVID-19? – Grig on WP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *