Sari la conținut
Prima pagină » Virusul misterios din China » Novel Coronavirus 2019-nCoV » Pneumonia Wuhan

Virusul misterios din China » Novel Coronavirus 2019-nCoV » Pneumonia Wuhan

Este panică mare la nivel mondial datorită agresivității cu care noul virus care provoacă pneumonii severe se răspândește.

Unde a apărut virusul 2019-nCoV?

Se pare că acest misterios virus a fost transmis la om dintr-o piață aglomerată de animale din Wuhan, China, la începutul lunii decembrie a anului 2019. Mutații succesive ale acestui virus i-au permis să se transmită direct de la om la om, răspândindu-se cu rapiditate în afara granițelor chineze. Zilele trecute un turist reîntors în SUA a fost confirmat ca fiind purtător al acestui virus.

Simptomele infecției cu virusul misterios din China

Fiind un corona-virus de tip SARS (Sindrom Acut Respirator Sever), acest virus provoacă o simptomatologice similară virozelor respiratorii comune sau gripelor, culminând cu producerea unei Pneumonii Virale greu de tratat. Rata mortalității în rândul persoanelor infectate poate ajunge la 10%, ceea ce este catastrofal pentru un virus care se răspândește foarte rapid și despre care nu se știe precis care sunt căile prin care se transmite de la om la om.

Boala provocată de acest virus a fost denumită Pneumonia Wuhan, după orașul în care a fost pentru prima dată semnalată.

Cum ne putem trata și feri de acest virus?

Nu există încă tratament sau vaccin specific acestui virus deoarece abia a început să se transmită de la om la om, iar conceperea, testarea și punerea pe piață a unor vaccinuri poate dura câțiva ani.
Putem să ne micșorăm șansele de a contracta virusul evitând locurile foarte aglomerate, purtând corect măști de protecție, spălându-ne pe mâini cu apă caldă și săpun înainte de a le duce la gură.

O alimentație sănătoasă, echilibrată și bogată în minerale și vitamine (în special în vitamina C), ne poate ajuta corpul să lupte mai bine împotriva acestui virus.

2 comentarii la „Virusul misterios din China » Novel Coronavirus 2019-nCoV » Pneumonia Wuhan”

  1. Pingback: Nu masca te protejează de gripă … – La Grig

  2. Pingback: Nu masca te protejează de gripă ... » Grig.BLOG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *