Temperaturile ar putea atinge și 43 de grade, la sfârșitul săptămânii, în unele zone din țară, și este posibil să fie emis un cod roșu de caniculă. Și nu e tot. După zilele caniculare, vor urma ploi torențiale, vijelii, dar și căderi de grindină.
Ne anunță digi24.ro
Suntem aproape de luna lui Cuptor, este normal ca în România să se înregistreze temperaturi destul de înalte, este drept că nimeni nu își dorește să îndure 43° C la umbră. Este o temperatură ceva mai mare decât cea la care corpul omenesc este setat să funcționeze. De aceea este important să ne ferim de căldura excesivă, mai ales că aceasta este datorată, în special, unor radiații solare excesive.
Cum ne apărăm de caniculă?
Chiar dacă nu avem aparate de aer codiționat în locuință, este recomandat să ținem închise ferestrele și ușile, atât timp cât temperatura exterioară este superioară celei din locuințe și să le păstrăm deschise seara, dimineață și noaptea (dacă este posibil), atunci când temperaturile exterioare sunt mai scăzute.
Sunt recomandate dușurile cu apă călduță, fără a ne șterge.
Apa este singura armă care ne poate apăra de aceste temperaturi extreme. Consumul a minim 2 l de apă pe zi este absolut necesar.
Dieta noastră trebuie să fie cât mai ușoară, fiind recomandate legumele și fructele crude, în special cele mai zemoase: roșii, castraveți, pepeni, citrice, piersici.
Consumul de băuturi alcoolice trebuie evitat cu desăvârșire, chiar și berea rece, băutura preferată pe timp de vară.
Pentru cei ce nu obișuiesc să bea apă simplă recomand ceaiuri călduțe, foarte puțin îndulcite.
O rețetă de „suc home-made” foarte la îndemâna oricui: zeamă de lămâie, miere de albine sau zahăr (în lipsă) și felii subțiri de ghimbir în apă plată!
Ferice de cei plecați departe de betonul și asfaltul din marile orașe! În natură, chiar si la mare, temperatura aerului este cu mult mai suportabilă decât cea din mijlocul orașelor.